Objednávky vyřizuji a odesílám cca 1x týdně. Obruče vyrábím cca do 10 dní od objednání. Děkuji za pochopení.

Druhy obručí

Na e-shopu najdete 2 základní druhy obručí: obruč fitnes a taneční obruč.

Fitness obruč je největší a nejtěžší. Hodí se pro kroužení v pase či na bocích a pro základní prvky hoopingu. Je ideální pro začátečníky.
Při průměru 100 cm váží obruč cca 520 g. Průměr její trubky je 25 mm.

Taneční obruč
je vhodná, pokud už umíte základy s fitness obručí a chcete se posunout dál. Je lehčí, a proto se hodí pro triky mimo tělo. Vyžaduje rychlejší pohyb a víc energie. Při zvolení většího průměru může sloužit jako obruč pro začátečníky. Používá se také jako obruč k hoopování pro děti.

Při průměru 95 cm váží taneční obruč přibližně 320 g. Průměr její trubky je 20 mm.

Dále existuje polypro obruč, která je ze všech druhů obručí ta nejlehčí. Hoopování s ní vyžaduje rychlost, přesnost a jistotu koordinace triků. Je určena pro triky a taneční variace mimo tělo, není vhodná na kroužení v pase. Aktuálně ji v nabídce Světa hoopingu nenajdete.

Pozor!
Na trhu je k dostání samozřejmě daleko víc druhů obručí. Jsou to třeba obruče prodávané v řetězcích se sportovními potřebami, masážní obruče nebo posilovací obruče s váhou kolem 1 kg. Existují také obruče plněné vodou, pískem či jiným závažím. Pro hooping jsou ale velmi nevhodné. Bývají příliš těžké, masážní výstupky znepříjemňují delší kroužení a často kloužou z pasu dolů, protože nejsou polepené protiskluzovou páskou. Právě tak se alespoň ze začátku vyhněte obručím, které jsou naopak velmi lehké (zejména dětské z hračkářství), nevedlo by se vám s nimi dobře. Obě varianty lákají svou cenou, ale věřte mi, nestojí to za to.

Jak si vybrat vhodnou obruč najdete v tomto článku.